Ledskyltar

Ledskyltar eller som många säger diodskyltar tillverkar vi i flera olika varianter och kombinationer, gemensamt för dessa är att belysningen är av lysdioder. Alla våra ledskyltar alltså de skyltar med lysdioder kan man få i alla olika kulörer.

Energispar ledskyltar

När det kommer till just ledskyltar så är det ett mycket miljövänligt men även väldigt energisparande alternativ jämfört med ex lysrör det vill säga de traditionella neonröret. Det krävs knappt 1/10 så mycket ström för att driva ledskyltar jämfört med en neonskylt. Dessutom kan vi med ledskyltar utforma ex fristående bokstäver, ljuslådor och mer därtill. Ledskyltar kan vi göra i både klassiska och nya profiler men kan även få det enbart i s.k slingor.

Lysdioderna har lång livslängd och klarar stötar och temperaturväxlingar mycket bättre än det traditionellt använda lysrören eller neonrören. Själva led modulerna finns i olika typer vilka anpassas b la till ex bokstavens djup och bredd.

Idag kan man exempelvis även ersätta neonrör med LED rör som är tåligare och miljövänligare än neonrör, samt en energibesparing på upp till 80% i jämförelse.

TETRA CONTOUR är vår Top Of The Line produkt gällande neon ersättning.

Bästa kvalité genom hela systemet, från dioder, plast & rörhållare till konvertrarna på 24V.

Denna produkt sitter idag på många platser runt om i hela världen. I Sverige sitter den på SF-Bio, MAX Hamburgare & Casino Cosmopol, för att nämna några.

CONTOUR har en effekt på endast 11 w per löpmeter och energibesparingen är ca 80% jämfört med neonskylt.

Man kan också få olika färger utan att tillföra hälsovådliga ämnen. I skyltar med utanpåliggande neonrör finns alltid risken för skadegörelse eller andra olyckor såsom snö- och isras som kan krossa neonrören som är gjorda av glas. Med CONTOUR så minskar den risken markant då rören är tillverkad i plast och väldigt tåliga. Välkommen att Kontakta oss på Elitneon för offert och rådgivning

Fördelar med LEDskyltar

  • Mycket lång livslängd vilket borgar för låga framtida underhållskostnader.
  • Dramatiskt högre effektivitet och lägre strömförbrukning jämfört med glödlampor upp till 70-90 % billigare i drift.
  • Lägre värmeåtergivning än konventionella glödlampor samt lysrör.
  • LED slingor är mer hållbara och stöttåliga, det finns inget glas som kan gå sönder.
  • Miljövänliga.Vissa lysdioder kan man ställa in för att dynamiskt ändra färg d.v.s RGB Led.