Neonskyltar

Neonskylt Daisy´s, neon, neonrör

Neonskyltar kan tillverkas i flera olika varianter och kombinationer, gemensamt är att ljusspridningen sker med varmbockade glasrör fyllda med neongas. Idag kan neonrören även ersättas med LED rör som är tåligare och miljövänligare än traditionella neonrör, samt en energibesparing på upp till 80% i jämförelse. Neonrören kan tillverkas i en uppsjö olika kulörer både dag som nattverkan.

Neonskyltar finns en i olika profiler bl a skyltprofil 1, 2, 3 samt 4 och 5 m fl. Det som skiljer dessa åt i huvudsak är dels om neonröret ligger utvändigt eller invändigt monterat på bokstavskroppen samt ljuset spridning ex framåt lysande eller bakåtlysande dvs corona. I de fall neonröret ligger invändigt så är det  oftast en front av akryl glas vilken kan folieras som sitter monterad framför neonröret. Man kan även kombinera 2 profiler i en och samma bokstav/tecken ex skyltprofil 3/4. Utanpåliggande neonrör i ex skyltprofil 2 har en otroligt bra distansverkan.

Här kan du läsa lite mer om neonskyltens historia: neonskyltens historia

TETRA CONTOUR är vår Top Of The Line produkt gällande Neon ersättning.

CONTOUR har en effekt på endast 11 w per löpmeter och energibesparingen är ca 80% jämfört med neonskylten.

Man kan också få olika färger utan att tillföra hälsovådliga ämnen. I skyltar med utanpåliggande neonrör finns alltid risken för skadegörelse eller andra olyckor såsom snö- och isras som kan krossa neonrören av glas. Med CONTOUR så minskar den risken markant då rören är i plast och väldigt tåliga.